Kuriose pasaulio šalyse galite turėti dvigubą pilietybę

Kuriose pasaulio šalyse galite turėti dvigubą pilietybę


Norėdami gauti antrą pilietybę, neprivaloma atsisakyti gimtosios šalies pilietybės tik tuo atveju, jei abiejų valstybių teisė numato tokią galimybę.



Skirtingų šalių pilietybė


Kai kuriose šalyse numatyti teisės aktaivienalaikis kelių valstybių piliečių piliečių dalyvavimas. Tuo pačiu metu, šalys turėtų pasirašyti atitinkamą sutartį arba susitarimą, siekiant išspręsti visus klausimus, susijusius padvigubinti grazhdanstvom.Naibolee bendrą bylos klausimų - gauti dvigubą pilietybę vaikų tėvų, kurie piliečiai skirtingų valstybių.

Prancūzija

Šioje šalyje antrosios pilietybės egzistavimas nėrayra draudžiama pagal įstatymus. Poveikis dvigubos pilietybės turėtojui yra tas pats, kas vietiniam prancūzui. Todėl jam taikomos tos pačios teisinės nuostatos.

Italija

Dvigubos pilietybės įstatymas leidžia vietos gyventojamsItalai įgyja kitos valstybės pilietybę. Rengiant asmens pilietybę iš Italijos, nereikalaujama atsisakyti buvusios priimančiosios šalies pilietybės. Verta paminėti, kad Italijos teisėje įtvirtinta ne tik dvejopo, bet ir daugialypio pilietiškumo teisė. Tačiau dėl daugybės biurokratinių procedūrų gauti Italijos pasą gali užtrukti daugiau nei 10 metų.

Pietų Korėja

Nuo 2010 m. Šios respublikos valdžios institucijos leido asmenims, reikalaujantiems Korėjos pilietybės, atsisakyti kitos šalies pilietybės.

Vokietija

Visų pirma, šios šalies valdžios institucijosnumatyti Vokietijos pilietybės buvimo, kaip antrosios tiems, kurie yra etninės vokiečių gyvenamasis už Vokietijos ribų. Dvigubą pilietybę galima tais atvejais, kai iš šalies pilietybės atsisakymas dėl įvairių priežasčių neįmanoma.

Airija

Užsienietis gali gauti Airijos pilietybę,jei jis gyveno šioje šalyje daugiau nei penkerius metus. Be to, tie, kurie yra vedę su Airijos piliečiu, turi šią teisę. Ir nors Airijos įstatymai nedraudžia dvigubos pilietybės egzistavimo, ne visos šalys turi atitinkamą susitarimą su Airija.

JAV

Istoriškai JAV gyvenadaug imigrantų. Todėl JAV valdžios institucijos nusprendė neuždrausti "imigrantų šalies" gyventojų turėti kitų valstybių pilietybę. Kalbant apie JAV pilietybę, užsienietis gali teisėtai tapti JAV piliečiu, jei vienas iš jo tėvų gimsta Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Australija

Australijos teisė draudžiašalies gyventojai turi dvigubą pilietybę. Užsieniečiai, norintys tapti Australijos piliečiais, privalo nuolat gyventi šios šalies teritorijoje mažiausiai dvejus metus.